Minimering af madspild

I Danmark smider vi over 700.000 tons mad ud hvert år . Nedbringelse af madspildet er ikke alene godt for miljøet - men er også almen sund fornuft - og sparer penge.

Reduceringen af madspild er et naturligt skridt i Danmarks bidrag til en bæredygtig verden, og i Green Key er det derfor et vigtigt fokusområde. Ved at fjerne maden fra skraldespanden, skaber vi ikke bare et økonomisk råderum, men fjerner en væsentlig belastning fra miljøet. En certificering hos Green Key stiller derfor krav til, at virksomheden er en aktiv del af reduceringen af madspild.    

 

Hvordan nedbringes madspildet?

Madspildet kan nedbringes over hele linjen – både ved indkøb, opbevaring, madlavning, servering, genbrug og bortskaffelse.

Den billigste råvare er den, som aldrig bliver indkøbt. Mange ser kun på indkøbsprisen og glemmer at medregne omkostninger til transport, opbevaring, tilberedning og bortskaffelse. Indkøb handler om en god balance og planlægning

Indledende råd om reduktion af madspildet

  • Få ledelsen med
  • Skab en fælles mission
  • Skab muligheder for idéudveksling, fleksibilitet og kreativitet
  • Sikre at alle har den fornødne viden og at medarbejderne uddannes
  • Husk at det i høj grad drejer sig om vaner og holdninger
  • Lad det være en naturlig del af kulturen på spisestedet.

 

Food Coordinator-uddannelsen
Send evt. personalet på Food Coordinator-uddannelsen på Hotel- og Restaurantskolen http://kurser.hrs.dk/course/food-coordinator/

 

Hør om andres indsats...

  • Se hvordan kursus styrker indsatsen mod madspild på KolleKolle

  • Se hvordan BC Hospitality minimerer sit madspild

 

 

Læs mere om madspild...