Rejsegigant Thomas Cook siger nej til hvalshow

Det er slut med udflugter til hvalshow for Thomas Cook og Spies Rejser. 90 procent af kunderne tager dyrevelfærd alvorligt.

Spækhugger.jpg

Fra næste sommer vil danske Spies og andre bureauer ejet af den europæiske rejsegigant Thomas Cook ikke længere sælge billetter til Seaworld i Florida og Loro Parque på den kanariske ø Tenerife, fordi forlystelsesparkerne har shows med spækhuggere og delfiner. Shows, der beskrives som dyrplageri af dyreværnsorganisationer.

»Vi har aktivt arbejdet sammen med en række dyrevelfærdsspecialister i de seneste 18 måneder og taget deres videnskabelige beviser til efterretning. Vi har også fået feedback fra vores kunder, og flere end 90 procent har fortalt os, at det er vigtigt for dem, at deres rejsearrangør tager dyrevelfærd alvorligt. Det er grundlaget for vores beslutning«, siger direktør for Thomas Cook, Peter Fankhauser.

49 dyreparker begyndte Thomas Cook at kontrollere sidste år for at undersøge, om de levede op til koncernens dyreværnspolitik. Foreløbig har 29 ikke levet op til kravene ifølge BBC, og Thomas Cook er holdt op med at sælge billetter dertil. 

Læs hele artiklen...