50 % af værelserne i Aalborg er miljømærket efter Green Key-mærkning af Kompas Hotel Aalborg

Kompas Hotel Aalborg blev ved årsskiftet miljømærket med Green Key og slutter sig til en række af grønne hoteller i byen

Business Hotel.jpg

Kompas Aalborg Hotel i Aalborg er også blevet mærket med Green Key. Det tidligere Sømandshjem er netop blevet renoveret samt energi- og miljøforbedret med nyt receptionsområde og udbygget til 111 værelser. 

Hotellet slutter sig til en række andre hoteller i byen med Green Key. Her kan nævnes det nærliggende First Hotel Aalborg, Comwells hotel ikoniske Hvide Hus-bygning, som blev fuldstændig renoveret ved overtagelse og Radisson Limfjorden, som også miljømæssigt har fået et større ansigtsløft. 

De fire Green Key hoteller har sammenlagt 651 værelser og med de to Scandic hoteller i byen er 819 værelser i Aalborg miljømærket. Det er især de større hoteller, som er miljømærket, og det betyder, at 51 % af byens værelser er med miljømærke og en tredjedel, hvis der tælles på antal hoteller.

Scandic Aalborg Øst og Scandic Aalborg City er miljømærket med Svanen. Sidst nævnte var tidligere mærket med Green Key, da det hed First Hotel Europa, men overgik til Svanen efter hotellet blev overtaget af Scandic. Naboen Aalborg Kongres og Kultur Center blev i efteråret 2017 certificeret efter den internationale standard ISO 20121 for bæredygtige events.

Læs også: Nyt år med syv nye Green Key medlemmer

Billedet nedenfor viser miljømærket maling ved renoveringen og udbygningen af Kompas Hotel Aalborg.