Cofoco producerer bæredygtig kaffe i Mexico

Cofocos mål er at producere den absolutte mest bæredygtige kaffe gennem mange forskellige initiativer

Kaffen er en stor prioritet for Cofoco. Derfor har de investeret i gode kaffemaskiner fra Slayer og lagt tid og energi i at opstøve det bedste kaffe og de dygtigste ristere. Nu har de dog taget det næste skridt – og købt en kaffefarm i Mexico, således at Cofoco også kan producere deres helt egne bæredygtige kaffebønner.

Den mexicanske kaffefarm er beliggende i Teocelo-regionen. Cofocos mål er at producere den absolutte mest bæredygtige kaffe igennem mange forskellige initiativer og omstændigheder. Hele kaffefarmen er drevet af solcellepaneler, kaffen er skyggedyrket istedet for soldyrket for at skåne det naturlige økosystem og der skabes kompost ud af det overskydende pulp fra kaffeproduktionen.

Lokalmiljøet skal også nyde godt af Cofoco Coffee. Derfor bliver komposten fra pulpen delt ud til lokale landmænd således det kan gavne deres landbrug og udover deres egen produktion, supplerer Cofoco med kaffe fra lokale kaffefarme, hvor de for at støtte dem, og sikre kvaliteten betaler en højere pris end markedsprisen i Mexico.

Detaljer omkring Cofocos bæredygtige kaffe:

– Udelukkende bjergdyrket kaffe

– Skyggedyrket kaffe, fordi det bekæmper skovrydning

– Solceller bruges til at forsyne hele farmen

– Ingen brug af dieselgeneratorer til pumpning – i stedet vandtryk

– Direkte handel og garanteret mere profit til den lokale landmand

– Certificeret Direct Trade, Carbon Neutral og Rain Forrest Alliance

– Brug af afrikanske, hævede tørresenge til yderligere at sænke vand- og energiforbrug

– Brug af kaffebønnernes pulp som kompost for lokale farme etc.

– Vores farm er med til at plante træer med henblik på at reducere CO2-udledning i Mexico

– Kun Arabicabønner

– Kaffesorter: Bourbon, Typica, Caturra, Mundo Novo, Maragogype, Catimor, Catual og Garnica – og den prisvindende Geisha

– Minimumsbedømmelse på 83

Læs mere...