Drinking Beer.jpg

Københavns Kommune vil forbyde engangsplastikbægre

Københavns kommune vil stille krav om, at arrangementer ikke længere benytter engangsplastikbægre.

De varme sommermåneder i København byder på masser af festivaler med fed musik og god stemning. Men når ganerne skal fugtes med øl eller vand, skal det fremover foregå med genbrugskrus, så man undgår plastikaffald og dermed skåner miljøet.

I hvert fald hvis man spørger Teknik- og Miljøforvaltningen, som nu vil forbyde engangsplastikbægre til arrangementer i byen. Et forslag, der møder varm opbakning fra teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

- Derudover er det også irriterende, når man skal vade rundt i plastik til en koncert. Med krav om genbrugskrus kan vi gøre noget godt for klimaet og renholdelse af byen, og det kan endda give økonomiske gevinster for arrangørerne. Det er en win-win, siger Ninna Hedeager Olsen.

Testet på HAVEN Festival i 2018

Københavns Kommune og HAVEN Festival testede ordningen med vaskbare genbrugskrus i sommeren 2018, og her høstede man positive erfaringer med genbrugskrusene, som både festivalen og gæsterne var glade for.

På Haven Festival gik overskuddet for pantordningen til en række velgørenhedsorganisationer, der bistod med indsamling af pant. I Wien og Berlin har man allerede lignende ordninger, men København vil være den første danske kommune til at indføre kravet.

Læs mere på TV2...