IHGShampooFlasker.jpg (1)

InterContinental Hotels Group dropper shampoo i små plastikflasker

Hotelkæden IHG med varemærker som Crowne Plaza, Holiday Inn og Kimpton har 843.000 værelser, og inden 2021 vil 200 mio. plastikgenstande fjernes fra deres værelsers toiletter.

Det er kædens investorer, som lægger pres på, når det kommer til miljøspørgsmål,  fortæller IHG’s koncernchef Keith Barr.
”For fem år siden var det (miljø red.) en boks, der kunne sættes hak i. I dag er det løbende møder, hvor vi går i detaljen med, hvad vi kan gøre for at mindske vores CO2-aftryk.”

”Branchen må tage initiativer”
“Det er mere vigtigt end nogensinde, at for eksempel hotelselskaber giver sig selv udfordringen om at optræde ansvarligt, også på miljøområdet. Dette forventer vores gæster, ejere, kolleger, investorer og leverandører med rette af os. At skifte til større genopfyldelige flasker i badeværelserne er et stort skridt i den rigtige retning for at reducere vores miljøpåvirkning.”, siger Keith Barr i en pressemeddelelse.

Fjerne sugerør og plastikbestik
For at reducere brugen af plastik, besluttede IHG sidste år at stoppe med at have plastiksugerør med udgangen af i år på alle sine hoteller. De 50 millioner plastiksugerør, der årligt bruges på IHG-hoteller, kan ifølge hotelkæden lagt i forlængelse af hinanden nå fra New York til Tokyo.

”Det næste bliver at få fjernet engangsbestik af plastik, der bruges på nogle af vores hoteller til for eksempel morgenmad,” siger Keith Barr.

En konkurrencefordel for IHG
Til BBC siger Richard Clarke, analytiker i researchfirmaet Bernstein: “IHG vil med beslutningen om at fjerne miniflasker og sugerør af plastik være proaktiv, fremfor at vente på, at forbrugerne begynder at stille krav om dette. Med beslutningen kan IHG også vise, at de gør en forskel på denne del af miljøområdet.”

Læs mere...