SpiesRejserapport2019.jpg

Rejsetendenser: Øgede klimakrav, mindre plastik og bæredygtige hoteller

Øgede klimakrav, mindre plastik, større krav til hotellets restaurant og design samt kortere rejsetid. Det er nye tendenser i Spies’ første Ferierapport.

Spies’ første Ferierapport har undersøgt, at de nordiske rejsende. De ønsker så lidt plastic som muligt, at droppe besøg i dyreparker hvor dyrene ikke har det optimalt, at være med til at gøre rent på stranden og at hotellerne og flyrejsen er så bæredygtig som muligt.

Flere og flere træffer mere bevidste valg for klimaet og vores planet, og mange tager også den bæredygtige adfærd med på ferie. Både virksomheder og enkeltpersoner har  et stort ansvar for at fortsætte udviklingen mod en mere bæredygtig rejse

Undersøgelsen viser, at rejseselskabets tips til, hvordan man holder ferie på en mere bæredygtig måde, er vigtige. 9 ud af 10 mener, at rejseselskabet, og kunderne har et fælles ansvar for at skabe en mere bæredygtig rejse.

Gæsterne ønsker at bruge mindre plastik og mere end 8 ud af 10 siger, at de har reduceret brugen af engangsartikler i plast. Og i stedet for at besøge forlystelsesparker, vandlande og dyreparker vil to ud af tre hellere på udflugter, der støtter lokalsamfundet.

Undersøgelsen indeholder op mod 19.000 besvarelser fra nordiske rejsende – herunder 4.000 danske.

Læs undersøgelsen...