Guest on hotel 6.jpg

Miljøvenlige rejser: De hotte trends i 2020

Nordiske millennials ser miljøvenlige rejsevaner som en vigtig faktor, når de skal vælge hotelværelse

Klimaændringer er fortsat et brandvarmt samtaleemne, og nu viser en aktuel undersøgelse gennemført af Hotels.com® , at millennials ikke alene nøjes med at tale om klimaændringer, men rent faktisk ændrer deres rejsevaner for at gøre noget ved det.

Ifølge undersøgelsen 'Millennials on the Move' vælger to ud af fem (41 %) af de nordiske millennials at skride til konkret handling for at rejse mere klimavenligt. Dette gælder ikke mindst de finske millennials, hvor tallet stiger til hele 58 %.

Ser vi på dem, der gerne vil rejse grønnere, så har det blandt andet indflydelse på valg af rejsemål. Hele 21 % siger, at de har undgået lange rejser for at være i bedre harmoni med planeten. To ud af fem er også opmærksomme på transportformen og rejser derfor kun til steder, de kan nå med offentlig transport, skib eller tog. Som et kuriosum kan det nævnes, at kun 3 % af de nordiske millennials foretrækker at holde ferie hjemme hos sig selv – men måske vil klimahensyn få det tal til at stige i 2020.

Emma Tagg fra Hotels.com siger: "Det er tydeligt, at de nordiske millennials er meget opmærksomme på klimavenlige rejseformer og på, hvordan de kan gøre noget aktivt for miljøet. Næsten halvdelen (47 %) af de adspurgte er enige i, at deres ændrede rejsevaner kan gøre en forskel for miljøet. Hos Hotels.com er vi opmærksomme på, at det længe har været et aktuelt emne, og at den trend vil blive endnu stærkere i 2020."

Som en service over for de klimabevidste rejsende i 2020 har eksperterne fra Hotels.com samlet en liste over nogle af de mest miljøbevidste hoteller i de nordiske lande.

I Danmark fremhæves Green Key mærkede Crowne Plaza, som et af landets førende, bæredygtige hoteller og er blandt andet kendt for at være et af de første hoteller i Danmark med grundvandsbaseret system til opvarmning og køling. Teknologien giver et behageligt indeklima året rundt uden at belaste miljøet. Hotellet byder på et lyst og moderne interiør med designmøbler fra Paustian og en flot udsigt over Ørestaden.