Sonnerupgaard Gods

Introduktion

Placeret midt i Nationalpark Skjoldungernes Land finder du Sonnerupgaard Gods. Her er der plads til en lang række af forskellige arrangementer. Alt fra bryllupper og firmaarrangementer til overnatning i et af vores glamping telte.

Kun 50 minutter fra København finder du godset, som har eksisteret siden 1341. Vi har renoveret vores 66 værelser med respekt for historien. Der er fri parkering og mulighed for opladning af din elbil.

Område

Midtsjælland

Godset er omringet af landlig idyl. Området består af et kuperet landskab med skov, enge, bakker og vådområder. Her er et rigt dyreliv med alt fra dådyr til fasaner. 

Sonnerupgaard Gods er udpeget som et bevaringsværdigt kulturmiljø. Dertil er godset omfattet af en af landets største sammenhængende landskabsfredninger. Den store eg ved Hovedbygningen blev desuden fredet i 1933.

Særlig miljøindsats

Tildelt Green Key i juni 2021.

Naturen spiller en afgørende rolle på Sonnerupgaard Gods. Vi gør vores bedste for at bevare og værne om naturen. Sonnerupgaard Gods har turismens internationale miljømærke Green Key. Det betyder, at vi gør en ekstra indsats for at beskytte miljøet og følger alle nuværende og kommende retningslinjer fra Green Key.

Godset bliver opvarmet CO2-neutralt med vores halmfyr. Til dette anvender vi halm fra egne omkringliggende marker, hvoraf der er en meget lav transport med kørsel af halm.

Vi forsøger så vidt muligt at handle lokale råvarer. Dertil er al vores sæbe produceret økologisk, vegansk og lokalt.