Danmark har nu en mere målrettet miljømærkning for campingpladser.

Den hedder naturligvis: 

green-camping-horizontal.jpg

hvor både navn og logo giver mening for danske og udenlandske turister.

GREEN CAMPING by GREEN KEY

GREEN CAMPING er et Sub-brand eller på dansk tilhørende mærke til Green Key, som sikrer, at krav, udtryk og indhold passer bedre til campingpladser og campister.

Green Key har re-tænkt denne kategori under navnet GREEN CAMPING, så den bliver mere indbydende og mindre administrativ tung for campingpladserne, og med færdige, tilpassede kommunikative løsninger, som en del af ordningen.

Det er i højere grad et koncept med færdige løsninger, som kan bruges direkte eller med få tilpasninger af campingpladserne og som giver hurtig værdi for campisterne med fokus på klima og bæredygtig turisme.

Tæt på campingpladserne og campisterne

Det er vigtigt, at GREEN CAMPING er tæt på branchen og er nem at gå til, markedsføre og forstå for gæsterne og for at involvere campingpladserne og deres organisationer.

Derfor er kriterierne tilpasset campingpladserne og både navn og logo skal appellere til denne gruppe.

Baggrund for ordningen

Camping spiller en central rolle for dansk turisme. Danmark er kendt som et godt sted at campere med mange forskellige typer campingpladser i forskellig natur.

Campingpladserne lever af at sælge den smukke, danske natur, og Danmark er kendt som en grøn destination, og regeringen og flere turistorganisationer ønsker at benytte denne styrke i markedsføringen af Danmark. Så det er naturligt at kombinere disse to ting for at sætte yderligere skub i den bæredygtige udvikling og tiltrække den stigende gruppe af turister, som sætter pris på bæredygtighed – og den danske natur.

De første campingpladser i Danmark blev mærket med Green Key i år 2000, men antallet med Green Key i Danmark på grund af manglende målrettethed været begrænset og på nuværende tidspunkt er 6 campingpladser med i ordningen.

Troværdig ordning...
For HORESTA og Frilufstrådet er det vigtigt, at det er en troværdig ordning, og derfor bygges der på et anerkendt koncept som Green Key, hvor der er strikse kriterier, en troværdig ansøgnings- og kontrolproces og hvor ansøgerne behandles og godkendes af en Jury.