Når du vælger transportform kan du foretrække den form, som er bedste for miljøet. Naturligvis kan du ikke helt undgå at benytte transport, der belaster miljøet. Du skal jo transportere dig fra A til B, og det er jo ikke muligt at gå til Mekka eller Thailand, og naturligvis skal det være muligt at flyve i forbindelse med din rejse

Cycling

Men overordnet kan du følge disse råd:

  • Muskelkraft er bedre end motorkraft. Derfor er transport til fods, på cykel eller i kano miljømæssigt mere bæredygtigt end motoriserede transportmidler. Og så er det sundt og giver ofte en god og mere autentisk oplevelse.

  • Naturligvis skal der være plads til eksotiske rejser, men jo oftere du holder ferie tættere på, hvor du bor fx i Danmark - jo bedre er det miljømæssigt.

  • Offentlig transport er grønnere end privat transport - og tog bedre end bus.

  • Hvis du lejer bil, så lej en miljøvenlig en af slagsen, som kører langt på literen, og planlæg din rute så du bruger mindre brændstof. Ofte er det også en smukkere tur end at ræse af sted på motorvejen.

  • Færger, skibs- og bådsejlads belaster også miljøet, så undersøg, hvad der belaster mindst. Flere cruise og færgeselskaber har fokus på bæredygtighed og sejler i højere grad på mindre miljøbelastende energi fx gas og el. Det gør også oplevelsen bedre, at du undergår sort røg og os, og stilheden fra en el-motor er klart at foretrække, når du besøger et naturområde.

  • Fly er klart den transportform, der udleder mest CO2. Så skal du flyve, så book direkte fly og undgå så vidt muligt stopovers. Du sparer tid, energi og kræfter ved at flyve direkte. Vælg et flyselskab med fokus på miljøet og som har nye fly, der belaster miljøet mindre end de gamle.