train-passenger

Mindre plast og madspild i togene mellem England og Frankrig

Eurostar-toget, der kører bl.a. kører turister mellem England og Fastlandseuropa, vil skære kraftigt ned på bruges af plastik og nedbringe madspild.

I 2020 skal bruges af brugen af plastik være halveret. det kan gå ud over vandflasker, der i dag uddeles i toget skriver The Guardian.

Eurostar har offentliggjort en ny 10-punkts plan for at reducere udledningen af ​​CO2 og reducere affaldet i løbet af de næste tre år.

I planen indgår en reduktion af plastforbrug på 50% inden 2020 - herunder de millioner plastflasker som udleveres til passagerer hvert år. Det vil også samarbejde med sine cateringpartnere om at reducere madspild og andet affald ved kilden og finde alternative emballagematerialer.

De nye mål bygger på det oprindelige Tread Lightly-program, der blev lanceret i 2007, hvilket førte til, at Eurostar opnåede en reduktion på 32% af CO2-udledningen og en reduktion på 50% i affaldet på tværs af virksomheden.

Operatøren omtaler allerede sig selv som det grønnere alternativ til rejser mellem London og Paris og hævder, at højhastighedstog udsender op til 90% mindre CO2 end fly og producerer mindre kulstof pr. passager end en enkelt-bils-rejse fra det centrale London til Heathrow lufthavn.

Eurostar kører med 10 millioner passagerer om året.

Læs hele artiklen... 

Læs også: Om bæredygtig transport...