greenflight2

Flyselskaber også fokus på spild

Flyselskaber har øget fokus på at nedbringe madspild, og SAS medbringer stadig mere lokalt produceret mad, adgang til genbrug, lettere plastic-flasker og andet catering-udstyr, der kan genbruges.​

Verdens flyselskaber kan blive bedre til at formindske tons af årligt madaffald, siger International Air Transport Association i ny undersøgelse.

Flyselskaber som Emirates’ cateringkøkken i Dubai laver hver dag i snit 180.000 måltider til selskabets 400 daglige flyvninger til det meste af verden. Men de mange måltider producerer også tons af affald, halvspiste måltider, indpakning, tømte øldåser, plastic-flasker osv.

Flyselskaber kan også få hjælp til det forventede køb af mad ombord. Det sker bl.a. hos de såkaldte lavprisselskaber, hvor passagererne før en flyvning bestiller mad og drikke. Det betyder behov for mindre catering – og mindre forbrug af brændstof til unødig catering.

Men også fuld service flyselskaber som SAS har glæde af at nedbringe spildet. Selskabet har øget fokus på at medbringe stadig mere f.eks. lokalt produceret mad, adgang til genbrug, lettere plastic-flasker og andet catering-udstyr, der kan genbruges.

Kilde: Standby​

Den største miljøbelastning for fly er fortsat brændstof. Læs om transport...