washflightgreen

Sparer 11 millioner liter vand om året

Emirates plejer at vaske deres mere end 250 fly fire-fem gange om året. Uden brug af højtryksspuler og vand spares 11 mio. liter vand om året.

I lidt over et år har Emirates brugt en metode, hvor der næsten ikke anvendes vand. Flyene påføres et rengøringsmiddel, der får lov til at sidde og tørre. Når det efterfølgende tørres af, ryger skidt og snavs med.

Der efterlades en tynd film, der både beskytter og forhindrer smuds i at sætte sig så hurtigt fast igen. Derfor er det kun nødvendigt at rengøre flyene tre gange om året. Desuden kan der udføres vedligeholdelse samtidig med rengøringen, fordi der ikke er vådt.

Mere for miljøet
Motorerne på Emirates fly bliver desuden rengjort vha. en særlig skumvasketeknik, der skulle spare 200 tons CO2 om året, og tæpperne på flyveturen er fremstillet af 100 pct. genbrugsmateriale fra plasticflasker.

Til et tæppe bruges 28 genbrugsflasker, og det skønnes, at 88 millioner plasticflasker ved udgangen af 2019 vil være blevet anvendt til tæpper i stedet for at være endt på lossepladsen.

Læs hele nyheden...