clarion-plogging-patrol-30-dec-2019-702x336

Hotel-løbeklub samler over 1,5 ton skrald

Clarion Hotel Copenhagen Airport har en løbeklub, der samler skrald i lokalområdet, og i 2019 samlede løberne i alt over 1,5 tons skrald.

Hver uge løber en flok løbere ud og samler skrald sammen med lufthavnshotellet Clarion Hotel Copenhagen Airport. Det gjorde de hele 2019, og der endte løbeklubben med at samle over 1,5 ton skrald fra lokalområdet ifølge en pressemeddelelse.

Ideen til at samle skrald, imens man løber, kommer fra Sverige. Her er det et kendt koncept under navnet plogging. På Clarion Hotel Copenhagen Airport mødes et hold løbere fast hver onsdag for at plogge – og det er både naboer, hotelgæster og medarbejdere, der snører løbeskoene. Turen afsluttes altid med en fælles morgenmad på hotellet som tak for indsatsen.

– Vi vil være verdens bedste naboer for lokalområdet. Vi har et stort fokus på både miljø og social ansvarlighed, og derfor er vi meget imponerede over, at så mange lokale trofast kommer og løber med hver onsdag. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og på denne her måde sikrer vi, at store mængder skrald og plastik ikke ender i havet eller forurener vores natur, siger Cecilie Belling Thomsen, CSR-ansvarlig på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Det samlede resultat for 2019 blev 1.632 kg skrald, der blev samlet ind på løbeturene. For at overgå det, har løbeklubben på hotellet sat et mål på 2 ton skrald i 2020.