CoupleOnRestaurant2-topweb.jpg

CONCITO foreslår grøn hjælpepakke med fokus på oplevelseserhvervet og restauranter

Radio 4 har i udsendelsen ”Fremtidens Forretning” interviewet Christian Ibsen, der er direktør i Danmarks grønne tænketank CONCITO. Han foreslår at kickstarte den danske økonomi på en klimavenlig måde ved at støtte oplevelseserhvervet

CONCITO kommer i publikationen ”Grøn Genstart” og radioprogrammet ”Fremtidens Forretning” med forslag til en grøn økonomisk genrejsning af Danmark efter coronakrisen ved at stimulere forbruget for oplevelses- og servicevirksomheder.

Hør udsendelsen: Fremtidens forretning på Radio4 (22 min inde i programmet)

Der foreslås en midlertidig momsfritagelse i 2020 og 2021 for virksomheder i den danske oplevelses-økonomi, og alternativt etablerer et konkret borgerrettet voucher-system målrettet forbrug i oplevelsesøkonomien.

Udover at skabe arbejdspladser i hele Danmark for et hårdt ramt erhverv, stimulerer det også et klimavenligt forbrug lige nu og her.

Christian Ibsen forklarer, at hver dansker udleder cirka 17 tons drivhusgasser per år, og at 4,5 tons går på det som han kalder, ”ting og sager” – altså produkter, som ofte er produceret i andre lande som Kina.

Hvis dette forbrug flyttes over på oplevelses- og serviceprodukter vil det samlet set have en klimagevinst.

Ifølge CONCITO og Christian Ibsen fylder vores fødevareindtag cirka 3 tons af de 17, og det kan også nedbringes ved at spise mere grønt og mindre rødt kød.

CONCITO forslår også at etablere en pulje eller på anden måde styrke understøttelse af lokal turisme.

Læs rapporten Grøn Genstart...