koldingapartmentsbag-898x600-header

Kolding Hotel Apartments får miljømærket Green Key

Kolding Hotel Apartments glæder sig over et langt bedre resultat for året end forventet på trods af corona-pandemien. Og nu er der endnu mere at juble over på bredden af Slotssøen. Lejlighedshotellet har fået turismens internationale miljømærke, Green Key.

En langsigtet og målrettet indsats for at minimere bl.a. madspild, energiforbrug og andre miljøbelastninger betaler sig nu for Kolding Hotel Apartments. Lejlighedshotellet har opnået 88 af de 136 mulige point i den internationale miljøcertificering, Green Key. Kravet for at få certificeringen er 40 point.

“Det er vi rigtig stolte af. Vi har i de seneste år arbejdet hårdt og systematisk for at styrke eksempelvis økologi og affaldssortering og samtidig skære i vores ressourceforbrug med mere LED-belysning, vandsparere i lejlighederne og meget mere,” fortæller administrerende direktør, Jeanette Therkildsen.

Kolding Hotel Apartments har 74 hotellejligheder med egen indgang, eget køkken og separate soveværelser og har cirka 45.000 gæstedøgn om året.

Meget mindre madspild
Et godt eksempel på miljø- og bæredygtighedsindsatsen findes i hotellets morgenmadsbuffet. Her er der blevet arbejdet detaljeret med at mindske madspildet og samtidig hæve kvaliteten af de råvarer, der bliver brugt i buffeten.

“Vi har fokus på økologiske og lokalt producerede råvarer, så der skal bruges så få ressourcer som muligt på både produktion og transport. Samtidig har vi indført mindre glas og tallerkener i buffeten. Ikke fordi folk ikke må spise det, de kan, men hvis man tager lidt ad gangen, bliver der simpelthen mindre til overs og dermed mindre madspild,” forklarer hotelchef Heidi Walz.

Stay Green
Kolding Hotel Apartments udvikler hele tiden nye koncepter for gæsterne under hovedoverskriften Stay surprised. Et af koncepterne hedder Stay Green, og indeholder forskellige tiltag, som giver gæsterne mulighed for at bidrage til en mere miljørigtig og bæredygtig drift af hotellet. Det kan de f.eks. ved at bruge den digitale gæstebog, der i stort omfang har erstattet printede og trykte materialer og ved at bruge Lånekassen. I kassen kan gæsterne låne det, de lige står og mangler, fra træningsudstyr, husholdningsapparater til spil og bøger. Og de kan også donere det, de ikke længere selv skal bruge, så andre kan få glæde af det.

“Og gæsterne kan lide de ting, vi gør. Det mærker vi både, mens de er her, og når de besvarer vores kundeanalyse eller skriver anmeldelser af deres ophold,” siger Jeanette Therkildsen.

Netop kundernes krav og forventninger til miljørigtig drift af hotellerne er stærkt stigende lyder det fra sekretariatet bag Green Key-miljømærket, der har til huse i hotel- og restaurationsbranchen forening, HORESTA. Green Key er repræsenteret i over 50 lande, og dermed er der tale om en international anerkendelse af Kolding Hotel Apartments’ miljøindsats.

Miljøindsatsen er sat i system
Jeanette Therkildsen tør også godt love yderligere miljøtiltag på hotellet. Der er udarbejdet handlingsplaner med konkrete miljømål som nøje følges, og et af de kommende målsætninger for Kolding Hotel Apartments er Det Økologiske Spisemærke.