Yderligere to hostels modtager Green Key

De to nye hostel i Green Key er Skanderborg Danhotel og Koncepthotel & Danhostel Blåvandshuk

Antallet af hostel med Green Key er støt stigende. Tidligere på året modtog Danhostel Ishøj Strand og SteelHouse Copenhagen Green Key.

Nu er tiden kommet til de to jyske hostel Danhostel Skanderborg og Koncepthotel & Danhostel Blåvandshuk, som netop er blevet godkendt af Green Key Juryen.

Danhostel Skanderborg med bæredygtigt fokus

Først nævnte ligger flot ned til Skanderborg Sø (se video) og har i mange år arbejdet med bæredygtighed, om det er i form af mindre tallerkener for at reducerer madspild eller sikre optimering af varmeforbruget. Danhostel Skanderborg ønsker, at kunderne får et bredere til deres bæredygtige arbejde, så de tages med på rejsen. Således er deres vision i 2020/21:

”at få styrket kundernes kendskab til Danhostel Skanderborgs, samt dennes brug af FN verdensmål, og bæredygtighed i drift og strategi”

Danhostel Blåvandshuks energiforbrug ikke steget i 9 år

Danhostel Blåvandshuk er opmærksomme på deres energiforbrug og har udskiftet alle lyskilder til LED, opført sensorer på gange og valgt lyskilder, som også har nedbragt antallet af lamper. Køleskabe, som ikke bruges, slukkes, og der er klar procedurer for varmeregulering. I de sidste ni år er stedets forbrug ikke steget, på trods af at de har en væsentlig højere belægning og store arrangementer. Danhostel Blåvandshuks energi kommer fra vindmøller, og de er ved at søge midler til at producere egen varme.

Begge vandrehjem har tilsluttet sig Danhostels kodeks for FN´s verdens-mål. Det betyder bl.a., at de har særlig fokus på uddannelse, ulighed, madspild, klimaindsats, fred og retfærdighed.

Læs også: Green Key til det eksklusive hostel Steel House Copenhagen og Green Key til Danhostel Ishøj Strand.

Øvrige hostels med Green Key i Danmark

De øvrige hostels i Danmark med særlig fokus på bæredygtighed via Green Key er ud over Steel House Copenhagen, Danhostel Kalundborg, Danhostel Ribe ; Danhostel Esbjerg og som nævnt Danhostel Ishøj Strand.