Sandra&Marc

Guldsmeden Hotels vil aldrig nedprioritere sit grønne DNA

Tiderne er svære men Green Key mærkede Guldsmeden Hotels vil aldrig spare på det grønne

Selvom corona har ændret meget, har den ikke ændret på, at bæredygtighed og økologi gennemsyrer alt på Guldsmeden Hotels. At nedprioritere klima, når krisen kradser, er ikke en mulighed her. 

Adspurgt, om ikke den mentalitet er dyr, kommer svaret prompte: ”Vi har aldrig stillet spørgsmålstegn ved, hvad det koster. Aldrig. Det kommer vi heller ikke til.” siger stifter Sandra  Weinter, som er medstifter og hoteldirektør for Guldsmeden Hotels.

Bæredygtighed betaler sig

Sandra Plesner Weinert og hendes mand Marc Weinert åbnede deres første hotel i 1999. At tilgangen har betalt sig, ses tydeligt på hotelkædens udbredelse - både i Danmark og i resten af verden. Sammen med sin mand ejer hun i dag 12 hoteller, og Guldsmeden er blandt andet til stede i Tyskland, Norge og Bali. 

Bæredygtighed er mere end klima

Tankegangen gennemsyrer også indretningen på hotellerne. Marc Weinert er uddannet arkitekt, og det er ham, der udtænker renoveringen af de bygninger, ægteparret køber og skaber hoteller i. ”Når vi renoverer, genbruger vi så meget, vi kan. Vi smider så lidt ud som muligt,” siger hun og fortæller, at næsten alt kan genbruges, hvis du har en kreativ og krøllet hjerne. 

På parrets nyeste hotel på Islands Brygge i København er de gamle spær fra tagkonstruktioner eksempelvis blevet brugt til at fremstille bordplader. På samme måde får møblerne lov at leve. På Carlton er mange møbler stadig de originale, der er mere end tyve år gamle.

Læs hele historien på Dansk Erhvervs hjemmeside…