F050ad30 9B55 4E52 9Abc 76Cbeb13af1e W 960

NH Collection Copenhagen åbnet i DGNB-certificeret ejendom

Det tidligere Nordea hovedsæde på Christianshavn, Ørkenfortet, er blevet transformeret til et femstjernet hotel med en bæredygtig profil.

Den 1. september har et omfattende renoveringsprojekt nået sin afslutning, og den tidligere kontorejendom kan smykke sig med sin nye status som femstjernet hotel under navnet NH Collection Copenhagen. Hotellet bliver ét af ganske få femstjernede hoteller i København og får dermed en særlig position på det københavnske hotelmarked.

Genbrug af byggematerialer

Bygningen er totalrenoveret, men en stor del af betonkonstruktionen er bevaret for at gøre byggeriet mere bæredygtigt. Derfor er facadestenen blandt andet støbt af materialerne fra den indvendige nedrivning og formet til nye sten i samme udseende som de tidligere.

Bæredygtig ejendom til DGNB Guld

ATP Ejendomme besluttede fra begyndelsen at DGNB-certificere renoveringen. Undervejs blev ambitionerne opgraderet og sigtekornet hævet fra en DGNB Sølv-certificering til en DGNB Guld-certificering som et af de første renoveringsprojekter i Danmark. Det betyder, at renoveringen har et helhedsorienteret syn på bæredygtighed, og at ejendommen rummer både sociale, økonomiske, miljømæssige og tekniske kvaliteter, der ligger markant over kravene i det danske bygningsreglement.

Førsteklasses hoteloplevelse

NH Collection Copenhagen tilbyder 394 værelser og suiter, to restauranter og morgenmadsrestaurant, bar, loungeområde, parkering, fitnessfaciliteter, direkte adgang til vandet samt 900 m2 til events og konferencer med syv fleksible mødelokaler i et inspirerende miljø med udsigt over havnen. Hotellets lobby er designet til at være et indbydende rum med mange muligheder, hvorfra både lokale og turister kan sidde og arbejde eller mødes helt uformelt i den historiske bygnings nyrenoverede omgivelser.