Green Key Allinge Hotel

Green Key til bornholmske Hotel Allinge

Mens mange er ved at forberede sig til Folkemødet i Allinge i slutningen af ugen, så har det lokale hotel oprustet på det grønne område med en Green Key certificering

Dermed har deltagerne på Folkemødet mulighed for at overnatte på et grønt hotel i byen, men som der kan ses længere nede, er der også flere at vælge i mellem på hele øen.

Kulimenering af mange års miljøarbejde

Hotel Allinge er et familieejet hotel, som ligger centralt i Allinge by tæt på havnen og tæt på strand og klipper.

Hotellets vært Thorbjørn Rafn har i en længere periode arbejdet frem mod Green Key og har fået hjælp af en konsulent og Small Danish Hotels miljøprojekt.

I 2019 begyndte Hotel Allinge en længere rejse med at gøre det ældre hotel mere grønt. I første fase har de renoveret størstedelen af alle værelser, så de lever op til nutidens standarder. Det har betydet, at hotellet nu er overgået fra at være et sommerhotel til et helårshotel.

I næste fase er der modtaget midler fra SMV Grøn i forhold til at forbedre varmestyringen på værelser, som vil reducere varmeforbruget med 30 %, og der skal etableres elektronisk overvågning af forbrug af el, vand og varme, så der hurtigt kan skrides ind overfor overforbrug.

Del af Small Danish Hotels grønne indsats

Hotel Allinge er en del af Small Danish Hotels grønne indsats, hvor flere hoteller i den seneste tid er blevet mærket med Green Key, og hvor der sammen med HORESTA og Green Key er kørt en række grønne workshops for hotellerne i kæden. Her har Hotel Allinge været ivrig deltager i jagten på at blive endnu bedre på det grønne område.

I dag har 20 af Small Danish Hotels hoteller Green Key.

Bornholm som Bright Green Island

Mærkningen tapper ind i Bright Green Island visionen, som indeholder bornholmermålene frem mod 2035, hvor øen skal være endnu mere grøn. Mærkningen af Hotel Allinge viser, at hoteller og restauranter bakker op om indsatsen. Bornholms Hotels har Green Key mærket deres hoteller med Green Solution House, Hotel Griffen og Fredensborg Badehotel, mens Hotel Siemsengaard endnu har sit mærke.

Sidste år var Bornholm det første sted, hvor der blev tildelt Green Restaurant til spisesteder, da Svaneke Bryghus Restaurant og Brohuset ved Hammershus modtog det målrettede mærke for restauranter.

Læs mere om Hotel Allinge her...