vdkvaerelsesudnyttelse2023

Green-Key hoteller driver den positive udvikling for hotelturismen

I VisitDenmarks nye rapport over hotelmarkedet i Danmark fremgår det, at andelen af Green Key-certificerede hoteller vokser, og at hotellerne med mærket har klaret sig bedre gennem coronakrisen end øvrige hoteller.

Green Key-hotellerne havde 7,9 mio. overnatninger i 2022. Det er en stigning på 17 pct. i forhold til 2019. For de øvrige hoteller, var stigningen på 2 pct. fra 2019 til 2022.

Hermed har Green Key-hotellerne drevet den positive udvikling siden corona og vundet markedsandele .

Green Key-hotellerne er kendetegnet ved:

  • Større hoteller (i gennemsnit 146 værelser vs. 74 værelser for øvrige hoteller)
  • Højere belægning (63 pct. vs. 56 pct. for øvrige hoteller)
  • Højere andel af udenlandske turister (40 pct. vs. 35 pct. for øvrige hoteller)
  • Højere andel af ferieovernatninger (62 pct. vs. 58 pct. for øvrige hoteller)
  • Wonderful Copenhagen, Destination Fyn og Destination Trekantområdet har de største andele af Green Key-hoteller blandt destinationerne.

“Vi er selvfølgelig meget glade for tallene, for det vidner om, at der er en efterspørgsel efter miljøvenlige hoteller og hotelværelser. Vi oplever, at certificerede Green Key-hoteller er stolte over at være en del af løsningen på klimaudfordringerne. Det skinner også igennem på gæsteoplevelsen, så vi forventer, at den positive udvikling fortsætter. Hotelbranchen har et stort potentiale i forhold til at gøre en reel forskel, og vi ser frem til at byde endnu flere hoteller velkommen i den grønne klub,” fortæller Mikal Holt Jensen, der er miljøchef i HORESTA og sekretariatsleder i Green Key.

Du kan læse de nye tal for VisitDenmark her fra side 9 til 18.