Turism Denmark 2015

Turister efterspørger kyst, naturoplevelser og rent miljø

Ifølge VisitDenmarks senest undersøgelse (offentliggjort i juni 2015) er hovedårsager til at besøge Danmark 1) Strand, kyst eller hav, 4) Naturoplevelser og 6) Rent og miljøvenligt land.

 

VisitDenmarks senest undersøgelse (offentliggjort i juni 2015) viser, at hovedårsagerne til at besøge Danmark er 1) Strand, kyst eller hav, 4) Naturoplevelser og 6) Rent og miljøvenligt land. 

VisitDenmark har udarbejdet en pjece ”Turismen i Danmark”, hvor du kan læse om turismens betydning for Danmark, og hvad der får mange turister til at rejse til Danmark.

I pjecen kan der læses, at turismen skaber vækst og arbejdspladser og har en omsætning på 91,9 mia. kroner. Dermed udgør turismen 3,6 % af den danske eksport, skaber 111.450 jobs og giver skatteindtægter på 37,9 mia. kroner.

De udenlandske turister oplever, at Danmark er et venligt, trygt og rent land med mange oplevelser ved kysterne og i byerne. Udenlandske kyst- og naturturister vægter natur og miljø højt i forbindelse med årsager for at vælge Danmark som feriedestination. På første pladsen ligger Strand, kyst eller hav med 75 %, Gode naturoplevelser ligger nummer fire med 70 %, mens Rent og miljøvenligt land ligger på sjette pladsen med 62 %.

For udenlandske storbyturister ligger Rent og miljøvenligt land på en syvende plads med 54 %.

Vdkaarsagertiferie 300615

Hent pjecen…