broccoli

Madspildsjægerne har mindsket madspild i storkøkkener

Der er stort potentiale for at mindske madspildet i danske storkøkkener – og det er både til gavn for miljøet og økonomien.

Det er erfaringen efter det første år med Miljø- og Fødevareministeriets projekt Madspildsjægerne, der hjælper storkøkkener med at reducere madspild.

15 ud af de foreløbigt 22 afsluttede køkkener har skåret i madspildet, selvom langt de fleste allerede havde gjort en indsats. I gennemsnit blev spildprocenten reduceret med 40 procent. Projektet kører 2017 ud.

Ét af de deltagende storkøkkener er Nordic Catering, der bl.a. leverer ca. 1400 kuverter til omkring 40 firmafrokoster dagligt. Her er partner Jeanette Mertins ikke i tvivl om, at indsatsen mod madspild betaler sig.

"Det har givet os en kæmpe økonomisk fortjeneste. Når jeg kigger på sidste måneds regnskab, tænker jeg hver gang: Hold nu op, hvor er det godt", fortæller hun.