tigergreen

Instagram advarer brugere om at tage billeder af  'søde' eksotiske dyr

Instagram har besluttet at informere sine millioner af brugere om, at alt hvad der er sødt at tage billeder - ikke nødvendigvis er godt for dem.

I Amazonas bliver dyrene ulovligt fanget og holdes i fangenskab for at lokke  turister til at tage billeder af et dovendyr eller en egernabe. En rapport offentliggjort i oktober af Nature Conservation dokumentere de skadelige konsekvenser for dyrelivet og økosystemet. Den påpeger, at denne praksis ikke kun er ulovlig, men dødelig for dyrene.  På Instagram- findes tusindvis af billeder af dyr fx under #slothselfie hashtag alene.

Nu har Instagram besluttet at informere sine millioner af brugere om, at alt, hvad der er sødt, ikke nødvendigvis er sundt.

Instagram har meddelt, at når brugere søger bestemte wildlife hashtags, vil de se et popup-vindue oprettet for at informere dem om dyreovergreb. For eksempel, hvis du søger efter #monkeyselfie, som har tusindvis af billeder, vil du se denne besked:

Dyrehandel og salg af truede dyr eller deres dele er ikke tilladt på Instagram. Du søger efter en hashtag, der kan være forbundet med indlæg, der fremmer skadelig adfærd for dyr eller miljøet.

Læs nyhed på engelsk...