baeredygtig-skisport

Kan et skisportssted være bæredygtigt?

Hovden i Norge forsøger at være det. Destinationen er blevet certificeret med et særligt miljøcertificat, som kun få steder i Norge har.

En unik ro og en smuk natur er den luksus de kan tilbyde i Hovden. Her er der ingen store turisthorder, der både ødelægger natur og ferien for hinanden med støj og tæthed.

Bæredygtighed og stilhed går ofte hånd-i-hånd. 

Ro og stilhed
Flere og flere stressede bymennesker kommer til Hovden, i søgen efter stilhed og nærvær. Her kan de nemlig finde ro, have  kontakt med naturen og samtidig dyrke følelsen af at være sammen- enten inde i hytterne eller ude på den eventyrlige hvide sne.

Her er der ikke en masse after ski-barer og eller nogen Alper. ”Stilhed og smuk natur er den luksus vi kan tilbyde” siger Lasse Eidskrem, der er direktør for destination Hovden, og er ansvarlig for hele turismen i Setesdal, der strækker sig ned mod Norges syligste story, Kristiansand.

Miljøcertificeret område
Setedal er blevet certificeret med et særligt miljøcertificat, som kun få steder i Norge har og som lever op til FNs krav på området. Gennem en årrække er der arbejdet på, at gøre området til et miljøtårn med stort fokus på bægerdygtighed. For eksempel har de opladnings stationer for elbiler som går hele vejen op gennem dalen fra Kristiansand til Hovden.