femhoej

Femhøj følger op på VisitNordsjællands strategi med tildeling af Green Key

Femhøj ved Jægerspris er nu blevet mærket med Green Key og følger op på strategi fra VisitNordsjælland, hvor bæredygtighed indgår.

Juryen har nu gennemgået og godkendt en gennemarbejdet ansøgning fra Femhøj, som er et nyt overnatningssted ved Jægerspris.

Femhøj er en gammel landsbyskole i Gerlev nær Jægerspris, som er blevet ombygget til bed and breakfast. De nye ejere har efterfølgende gennemrenoveret  bygningen med energiruder, hulrumsisolering samt gulv- og loftisolering, som lever op til nyeste bygningsreglement.

Der er opsat LED belysning over alt, og sensor flere steder i de offentlig områder, da der ikke altid er bemanding på stedet til at slukke lyset. El får de fra nærliggende mark med solceller.

I morgenmadsområdet serveres økologisk juice og kaffe, mens vand er i kander og maden fra lokal området. Selvom der er en del tag-selv-faciliteter, er der ingen engangsservice på hverken værelser og ved kaffeautomat, hvor de mange overnattene håndværkere ofte selv har deres egne kopper og termokander med.

Læs om VisitNordsjællands fokus på bæredygtighed...