aalborgpant2019

Tigerspring for Aalborg på bæredygtighedindeks, mens København fastholder 2. plads

Takket være et formidabelt samarbejde på tværs i byen er det lykkedes at flytte Aalborg fra en 18. plads i 2018 til en 5. plads på Global Destination Sustainability Indexet (GDS). København fastholder sin 2. plads.

GDS Index 2019 er offentliggjort, og mens København fastholder sin høje placering, tager Aalborg stort spring direkte ind i top 5 over de mest bæredygtige byer i verden.

Fornem hæder til store danske byer ved afsløringen af det årlige Global Destination Sustainability Index (GDX Index), der rangerer 50 byer fra hele verden efter deres præstation på forskellige parametre inden for bæredygtighed.

For andet år i træk indtager København en flot andenplads på listen. Den danske hovedstad scorede 88 point ud af 100 mulige og manglede dermed kun 1,6 point for at nå Gøteborg på førstepladsen.

En af listens højdespringere er Aalborg. Den nordjyske by hopper således fra 18. pladsen på sidste års liste til en flot femteplads på listen for 2019. Aalborg scorede 76,2 point på årets liste mod 62 point i 2018.

Den flotte udvikling fra sidste år sendte Aalborg ind i top 3 i kategorien for Best Improver Award.

Læs hele nyheden...

Læs også: 50 % af værelserne i Aalborg er miljømærket efter Green Key-mærkning af Kompas Hotel Aalborg