groenneindkoeb

Alle offentlige indkøb skal være miljømærkede i 2030

Ny strategi for offentlige grønne indkøb skaber øget efterspørgsel efter miljømærker, som fx Green Key.

Ud over at gøre det obligatorisk for statslige indkøbere at vælge et miljømærket produkt eller et produkt, der lever op til tilsvarende krav, sætter regeringen som mål, at alle offentlige indkøb på områder, hvor der findes officielle mærkningsordninger, skal være miljømærkede eller leve op til tilsvarende krav i 2030.

Den konkrete indfasning vil ske i tæt samarbejde med virksomhederne på de enkelte områder, sådan at det sikres, at små og mellemstore virksomheder ikke bliver dårligt stillet.

For at understøtte at flere virksomheder kan leve op til krav om miljømærkede offentlige indkøb, styrkes vejledningsindsatsen over for små og mellemstore virksomheder, der ønsker at reducere og dokumentere deres miljø- og klimapåvirkning med miljømærker og grønne standarder.

Læs hele strategien Grønne indkøb for en grøn fremtid...