storevega_publikum_01

Spillestedet VEGA er nu miljømærket med Green Key

VEGA på Vesterbro i København modtager nu Green Key, da det ikoniske spillested har taget flere initiativer for at reducere dets miljøpåvirkning og fremme bæredygtig praksis som spillested.

Med Green Key-certificering viser VEGA sit engagement i at bevare og beskytte miljøet som en integreret del af sit virke med at tilbyde koncerter i verdensklasse.

VEGA har længe haft fokus på energibesparelser i den fredede bygning. Spillestedet arbejder med at motivere alle ansatte, har indført en omfattende affaldshåndtering og har fokus på at minimere affaldsmængden og øge genanvendelsen fx med genbrugskrus.

’Return To The Bar’

For omkring to år siden indførte VEGA genbrugskrus, så koncertgæster der besøger VEGA nu får serveret øl i krus, der efter brug afleveres ved baren og bliver vasket op.

Med kampagneinitiativet ’Return To The Bar’ har VEGA sammen med Tuborg sat gang i et nyt samarbejde, der sætter nye standarder for, hvordan gæster minimerer brugen af engangsplast på spillesteder og giver koncertgæster, der besøger VEGA, en mere tidssvarende og miljørigtig øl-oplevelse.

Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udvikling

Det er også bemærkelsesværdigt, at VEGA er en del af Musiklivets Partnerskab for Bæredygtig Udvikling. Dette partnerskab er dedikeret til at inspirere hinanden og udvikle og udbrede løsninger på tværgående udfordringer for et mere bæredygtigt musikliv.

”Det er positivt at se, at VEGA og andre aktører i musiklivet tager ansvar for deres miljømæssige fodaftryk i forbindelse med driften og arbejder hen imod et mere bæredygtigt musik- og eventliv,” udtaler Green Key-konsulent Sara Azoulay Pedersen fra HORESTA. ”Disse tiltag og partnerskaber viser, at både kunstnere og publikum kan tage del i den grønne indsats og bidrage til en mere bæredygtig fremtid.”

Partnerskabet fokuserer på økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed og opfordrer alle aktører i musiklivet til at deltage i at skabe nødvendige strukturelle forandringer.